In oktober 2016 ben ik, Ingrid Peters, op studiereis naar Venetië geweest met voornamelijk OMO collega managers. Een prachtige ervaring waar ik graag aan terugdenk. De dagen waren gevuld met een gevarieerd programma. Zoals inspirerende hoorcolleges van professoren met uiteenlopende expertise, het bijwonen van een opera La Traviata, ons laten verwonderen bij het Peggy Guggenheim museum en het bezoeken van de Biënnale. Daarnaast hebben we in groepen het team van managers verrijkt met kennis, gevoel en opdrachten. De sfeer was prettig en goed. We hebben onszelf uitgedaagd om er mooie en goede tijd/ervaring van te maken. Één van de laatste hoorcollege kregen we de opdracht met elkaar in gesprek te gaan over een onderwerp dat ons bezig hield. Met een kleine groep raakten we in de ban van het onderwijs in de toekomst. We spraken af dat we het hier niet bij zouden laten en het ooit een keer weer op zouden pakken. Weken later kon ik de verleiding niet weerstaan om toch echt in actie te komen.

Ik bedacht een naam en zocht een club enthousiaste mensen op die zich aan wilden sluiten bij NOOD2032. Collega’s uit het onderwijs (basisonderwijs, MBO, HBO, universiteit) en ondernemers.

Contactpersoon:
Ingrid Peters, initiatiefnemer en voorzitter van NOOD2032. Ik werk als Manager Onderwijs op De Nieuwste School te Tilburg. Dit is naast een OMO (Ons Middelbaar Onderwijs) school ook een PLEIONschool (Platform Eigentijds Onderwijs).

20140614_170746

       Ingrid Peters

Emailadres NOOD2032: nood2032@gmail.com